Bine ai venit pe acest blog!

Bine ai venit pe acest blog! Ca sa afli repede daca aici poti gasi raspunsurile pe care le cauti, te rog sa parcurgi sumarul de mai jos. Aici vei gasi:
1). Informatii utile din domeniu despre: harti climatice si eoliene ale României, R'=Rc minim, centrale cu condensare, S.E.T., puffere, radiatoarele vechi din fonta, Delta T, respiratia peretilor, ventilatia mecanica cu recuperare de caldura , formule de calcul etc.
2). Probabil cel mai complet si realist program GRATUIT pt calcule termice, pt 12 camere, denumit Radia3 (fisier tip excel);
3). Un alt fisier pt calcul termic, altfel structurat dar la fel de gratuit ca toate celelalte, pt o singura camera, denumit ~CalculTermic~;
4). Un fisier a carui denumire spune tot: Calcul volum Puffer & Boiler;
5). Un fisier pt dimensionarea incalzirii prin pardoseala cu agent termic (IPAT): ~Calcul termic IPAT~;
6). Un alt fisier a carui denumire spune tot: ~Calcul termic SERE~;
7). Un fisier cu care poti calcula puterea reala a oricarui radiator pt orice temperaturi de Tur/Retur/interior, plecand de la puterea lui la temperaturile de T/R/i date de producator: ~Conversie puteri radiatoare~.
8. Doua fisiere care transforma pierderile de caldura prin zidarie si/sau izolatie termica SAU tâmplărie in bani economisiti pe luna/an sau in ani de recuperare a cheltuielilor / investitiei.vineri, 1 iulie 2011

Vind calorifere din fonta, stare foarte buna

Am de vinzare 7 calorifere din fonta , modele vechi. Ma doare inima sa le duc la fier vechi. Sint intr-o stare foarte buna. Au functionat dintotdeauna la casa, cu centrala termica proprie. Habar n-au ele ce inseamna RADET. Asa ca nu sint deloc infundate, colmatate etc. Se incalzesc uniform, de sus pina jos si de la cap la coada. Arata bine si se vede ca au fost ingrijite si vopsite la viata lor.
Dar mai bine sa incepem prezentarile:
1. Cel mai mare dintre ele este o dihanie de 1600mm lungime, care are nu mai putin de 26 de elementi. Inaltimea-700mm; adincimea-150mm. Cica e modelul 74-STAS 7363. Cintareste 6,9 kg/element si are o putere termica de 121 W/element, probabil calculata la 90/70/20 grade C. In total, 180 kg si 3150 W.
2. Pe locul doi se afla unul cu 23 elementi, ce masoara 1400mm lungime. In rest este acelasi model ca si primul. Asa ca are 159kg si 2780W.3 si 4. Urmeaza 2 gemeni. Fiecare are cite 18 elementi, 1100mm lungime, si sint acelasi model ca si cele de mai sus. Deci, 124kg si 2180W fiecare. Iata-le:


5, 6 si 7. Urmatoarele 3 calorifere de fonta sint alt model. Ceva de genul "cu 3 coloane". Au inaltimea de 680mm, iar adincimea de 200mm. Unul are 8 elementi si 500mm lungime. Iar ultimele 2 calorifere sint identice: au cite 4 elementi si  cite 300mm lungime. Iata unul dintre ele:


Informatii mai detaliate despre ele gasiti aici. Le dau si la pachet, si separat. Iar pretul, la o prima strigare, ar fi de 13 lei/element. Adica ceva mai mult decit as primi pe ele daca le-as duce la REMAT. Insa ar fi pacat de ele.
Pot fi luate din mun. Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud.
Astept oferte de la fanii radiatoarelor din fonta. Aici sau pe email.

Later edit: le-am vindut urgent, cu aproximativ 10 lei/element.

5 comentarii:

Aurel spunea...

Gata. Le-am vindut!

Baboo spunea...

Pentru fier vechi sau pentru ca sa le foloseasca? Nu stii sa spui? Eu nu mi-am vindut caloriferele si le folosesc.
TESA

Rodica Varadi spunea...

Buna seara,
Am pornit in cautari si am ajuns aici, poate imi dati o idee in problema mea. Stau la ultimul nivel al unui bloc din Oradea, prin proiect noi aveam prevazut un numar mai mare de elementi decat ceilalti locatari. Nu am schimbat radiatoarele, iar acum se lanseaza zvonul ca vom fi nevoiti sa platim dupa numarul de elementi, adica nu se mai ia in considerare principiul prevazut la proiectarea blocului, de a compensa pierderea de energie termica de la ultimul nivel! M-am saturat ca de mere padurete de viata asta la comun si la cheremul regiilor, poate imi dati o idee de ceva energii alternative, eoliene... In 2000 am fost prima care mi-am montat contoare in apartament, cu mare greutate au acceptat sa mi le si ia in considerare, apoi de peste un an am renuntat la apa lor "calda" care se stie, pana ajunge la etajul 9 arunci cateva galeti bune, nu mai vorbesc daca ai chef sa faci dus noaptea :) M-am uitat si dupa centrala electrica, dar nu-mi dau seama daca ar fi ok, iar gaze nu cred ca o sa avem prea curand in centrul orasului. Va multumesc mult de rabdare, numai bine!
Rodica Varadi

Aurel spunea...

@Rodica
Nu se poate plati dupa numarul de elementi, pt simplul motiv ca exista radiatoare fara elementi (cele din tabla de otel).
Insa este logic sa platesti dupa cita energie consumi, indiferent de felul radiatorului. Asta s-a incercat cu acele repartitoare. La ultimul etaj este evident ca ai pierderi de caldura mai mari decit cei de la etajele inferioare. De aceea radiatoarele pe care le aveti sint mai mari.
Nu stiu cum stai cu banii, insa probabil ca nu vei avea liniste pina nu te separi cu totul: incalzirea si apa calda. Adica sa iti iei o centrala termica de apartament, chiar si electrica. De ce nu ar fi ok? Ar fi ideal sa iti schimbi si radiatoarele din fonta cu altele din aluminiu sau din tabla de otel. Si, inainte de toate, ar trebui sa iti izolezi termic cit mai bine peretii exteriori ai apartamentului si mai ales tavanul.
Daca tot trebuie sa platesti cita energie consumi, macar asigura-te ca nu ai nevoie de prea multa pt a te simti si confortabil.
Succes!

Anonim spunea...

Ma bucur nespus pt reusita dvs!

=========================================================== ===========================================================