Dar mai bine sa incepem prezentarile:
1. Cel mai mare dintre ele este o dihanie de 1600mm lungime, care are nu mai putin de 26 de elementi. Inaltimea-700mm; adincimea-150mm. Cica e modelul 74-STAS 7363. Cintareste 6,9 kg/element si are o putere termica de 121 W/element, probabil calculata la 90/70/20 grade C. In total, 180 kg si 3150 W.

2. Pe locul doi se afla unul cu 23 elementi, ce masoara 1400mm lungime. In rest este acelasi model ca si primul. Asa ca are 159kg si 2780W.

3 si 4. Urmeaza 2 gemeni. Fiecare are cite 18 elementi, 1100mm lungime, si sint acelasi model ca si cele de mai sus. Deci, 124kg si 2180W fiecare. Iata-le:


5, 6 si 7. Urmatoarele 3 calorifere de fonta sint alt model. Ceva de genul "cu 3 coloane". Au inaltimea de 680mm, iar adincimea de 200mm. Unul are 8 elementi si 500mm lungime. Iar ultimele 2 calorifere sint identice: au cite 4 elementi si cite 300mm lungime. Iata unul dintre ele:

Informatii mai detaliate despre ele gasiti aici. Le dau si la pachet, si separat. Iar pretul, la o prima strigare, ar fi de 13 lei/element. Adica ceva mai mult decit as primi pe ele daca le-as duce la REMAT. Insa ar fi pacat de ele.
Pot fi luate din mun. Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud.
Astept oferte de la fanii radiatoarelor din fonta. Aici sau pe email.
Later edit: le-am vindut urgent, cu aproximativ 10 lei/element.
5 comentarii:
Gata. Le-am vindut!
Pentru fier vechi sau pentru ca sa le foloseasca? Nu stii sa spui? Eu nu mi-am vindut caloriferele si le folosesc.
TESA
Buna seara,
Am pornit in cautari si am ajuns aici, poate imi dati o idee in problema mea. Stau la ultimul nivel al unui bloc din Oradea, prin proiect noi aveam prevazut un numar mai mare de elementi decat ceilalti locatari. Nu am schimbat radiatoarele, iar acum se lanseaza zvonul ca vom fi nevoiti sa platim dupa numarul de elementi, adica nu se mai ia in considerare principiul prevazut la proiectarea blocului, de a compensa pierderea de energie termica de la ultimul nivel! M-am saturat ca de mere padurete de viata asta la comun si la cheremul regiilor, poate imi dati o idee de ceva energii alternative, eoliene... In 2000 am fost prima care mi-am montat contoare in apartament, cu mare greutate au acceptat sa mi le si ia in considerare, apoi de peste un an am renuntat la apa lor "calda" care se stie, pana ajunge la etajul 9 arunci cateva galeti bune, nu mai vorbesc daca ai chef sa faci dus noaptea :) M-am uitat si dupa centrala electrica, dar nu-mi dau seama daca ar fi ok, iar gaze nu cred ca o sa avem prea curand in centrul orasului. Va multumesc mult de rabdare, numai bine!
Rodica Varadi
@Rodica
Nu se poate plati dupa numarul de elementi, pt simplul motiv ca exista radiatoare fara elementi (cele din tabla de otel).
Insa este logic sa platesti dupa cita energie consumi, indiferent de felul radiatorului. Asta s-a incercat cu acele repartitoare. La ultimul etaj este evident ca ai pierderi de caldura mai mari decit cei de la etajele inferioare. De aceea radiatoarele pe care le aveti sint mai mari.
Nu stiu cum stai cu banii, insa probabil ca nu vei avea liniste pina nu te separi cu totul: incalzirea si apa calda. Adica sa iti iei o centrala termica de apartament, chiar si electrica. De ce nu ar fi ok? Ar fi ideal sa iti schimbi si radiatoarele din fonta cu altele din aluminiu sau din tabla de otel. Si, inainte de toate, ar trebui sa iti izolezi termic cit mai bine peretii exteriori ai apartamentului si mai ales tavanul.
Daca tot trebuie sa platesti cita energie consumi, macar asigura-te ca nu ai nevoie de prea multa pt a te simti si confortabil.
Succes!
Ma bucur nespus pt reusita dvs!
Trimiteți un comentariu