Bine ai venit pe acest blog!

Bine ai venit pe acest blog! Ca să afli repede dacă aici poți găsi răspunsurile pe care le cauți, te rog să parcurgi sumarul de mai jos. Aici vei găsi:
1). Informații utile din domeniu despre: hărți climatice și eoliene ale României, R'=Rc minim, centrale cu condensare, S.E.T., puffere, radiatoarele vechi din fontă, Delta T, respirația pereților, ventilația mecanică cu recuperare de căldură , formule de calcul etc.
2). Probabil cel mai complet și realist program GRATUIT pt calcule termice, pt 12 camere, denumit Radia3 (fișier tip excel);
3). Un alt fișier pt calcul termic, altfel structurat dar la fel de gratuit și precis ca toate celelalte, pt o singură cameră, denumit ~CalculTermic~;
4). Un fișier a cărui denumire spune tot: Calcul volum Puffer & Boiler;
5). Un fișier pentru dimensionarea încălzirii prin pardoseală cu agent termic (IPAT): ~Calcul IPAT conform EN 1264~;
6). Un alt fișier a carui denumire spune tot: ~Calcul termic SERE - nou!~;
7). Un fișier cu care poți calcula puterea reală a oricărui radiator pt orice temperaturi de Tur/Retur/Interior, plecând de la puterea lui la temperaturile de T/R/I date de producator: ~Conversie puteri radiatoare~.
8. Două fișiere care transformă pierderile de căldură prin zidărie cu sau fără izolație termică SAU prin tâmplărie de orice fel în bani economisiți pe lună/an sau în ani de recuperare a cheltuielilor / investiției.
9. Un fișier numit Economie prin pardoseală, sau Calcul grosime optimă a izolației sub IPAT care transformă pierderile de căldură în jos prin izolație ale unei pardosele cu IPAT în bani economisiți pe lună/an sau în ani de recuperare a cheltuielilor / investiției.

sâmbătă, 25 august 2007

Din categoria "Tips & Tricks" ...

O incapere mare, indiferent de destinatia ei, va avea nevoie de un radiator mare. Insa nu este practic si de cele mai multe ori este si inestetic, sa amplasam un singur radiator foarte mare, care sa faca fata intregului spatiu de incalzit. Este de preferat sa amplasam mai multe radiatoare de dimensiuni mai mici, in diferite locuri, eventual in dreptul fiecarei ferestre. Asa ca : daca doriti sa folositi acest program pt. a face un calcul termic pt. o incapere mare, eventual cu mai multe geamuri ( de tipul unei sufragerii mari, sali de clasa, biserici etc. ), si in care sa amplasati doua sau mai multe radiatoare, atunci solutia este sa impartiti camera respectiva, reala, in doua sau mai multe camere imaginare, si sa le introduceti datele in program ca si cum ar fi camere distincte. Totul este ca suma suprafetelor si a volumelor acestor camere imaginare sa fie egala cu suprafata si volumul camerei initiale pt. care se doreste dimensionarea radiatoarelor. Astfel, pt. fiecare camera imaginara ( de fapt o parte din camera initiala ), veti alege un radiator de dimensiunea potrivita, iar caldura degajata de toate radiatoarele alese in acest fel va fi suficienta pt. incalzirea camerei mari initiale.

Niciun comentariu:

=========================================================== ===========================================================