Bine ai venit pe acest blog!

Bine ai venit pe acest blog! Ca sa afli repede daca aici poti gasi raspunsurile pe care le cauti, te rog sa parcurgi sumarul de mai jos. Aici vei gasi:
1). Informatii utile din domeniu despre: harti climatice si eoliene ale României, R'=Rc minim, centrale cu condensare, S.E.T., puffere, radiatoarele vechi din fonta, Delta T, respiratia peretilor, ventilatia mecanica cu recuperare de caldura , formule de calcul etc.
2). Probabil cel mai complet si realist program GRATUIT pt calcule termice, pt 12 camere, denumit Radia3 (fisier tip excel);
3). Un alt fisier pt calcul termic, altfel structurat dar la fel de gratuit ca toate celelalte, pt o singura camera, denumit ~CalculTermic~;
4). Un fisier a carui denumire spune tot: Calcul volum Puffer & Boiler;
5). Un fisier pt dimensionarea incalzirii prin pardoseala cu agent termic (IPAT): ~Calcul termic IPAT~;
6). Un alt fisier a carui denumire spune tot: ~Calcul termic SERE~;
7). Un fisier cu care poti calcula puterea reala a oricarui radiator pt orice temperaturi de Tur/Retur/interior, plecand de la puterea lui la temperaturile de T/R/i date de producator: ~Conversie puteri radiatoare~.
8. Doua fisiere care transforma pierderile de caldura prin zidarie si/sau izolatie termica SAU tâmplărie in bani economisiti pe luna/an sau in ani de recuperare a cheltuielilor / investitiei.duminică, 14 februarie 2010

Izolatie exterioara

.
Am trecut zilele trecute pe linga aceasta casa noua din BCA.
M-a bufnit risul cind am vazut-o. Si nu am rezistat ispitei de a-i face o fotografie. Priviti si dvs. aceasta metoda extraordinara de a izola termic o casa pe exterior si de a anihila pierderile de caldura prin puntile termice reprezentate de boiandrugii de deasupra ferestrelor. Ca sa nu mai zic de economia de polistiren care se face utilizind aceasta metoda!

9 comentarii:

Cosmin spunea...

ce mi se pare mai rau e ca nu are stalpi de beton...casa are structura de rezistenta din zidarie de BCA.

Aurel spunea...

Asta nici nu mai conteaza, din moment ce este atit de bine izolata :))

Anonim spunea...

Hi everybody! I don't know where to start but hope this site will be useful for me.
In first steps it's very good if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks and good luck everyone! ;)

Anonim spunea...

I would like to exchange links with your site calcul-termic.blogspot.com
Is this possible?

Aurel spunea...

Yes, it is possible.

Anonim spunea...

useful information about thermal insulation at www.izolaretermica.ro

Anonim spunea...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Anonim spunea...

da, dar pe langa faptul ca nu are structura de rezistenta iar izolatie este doar una decorativa... gardul e smecher iar vopsita va arata bine. In prima vara o va vinde(ca atunci i se va usca igrasia), si isi va asigura un frigider plin de carne pentru to restul vietii.

cristian ionescu spunea...

Mi-e greu sa cred ca nu are stalpi deloc. Unii mai folosesc zidaria si cu rol de cofraj pt stalpi. Posibil totusi sa aveti dreptate... nu cred ca aveau talentul inedit de masca si grinzile de planseu prin metoda asta.

=========================================================== ===========================================================