Bine ai venit pe acest blog!

Bine ai venit pe acest blog! Ca sa afli repede daca aici poti gasi raspunsurile pe care le cauti, te rog sa parcurgi sumarul de mai jos. Aici vei gasi:
1). Informatii utile din domeniu despre: harti climatice si eoliene ale României, R'=Rc minim, centrale cu condensare, S.E.T., puffere, radiatoarele vechi din fonta, Delta T, respiratia peretilor, ventilatia mecanica cu recuperare de caldura , formule de calcul etc.
2). Probabil cel mai complet si realist program GRATUIT pt calcule termice, pt 12 camere, denumit Radia3 (fisier tip excel);
3). Un alt fisier pt calcul termic, altfel structurat dar la fel de gratuit ca toate celelalte, pt o singura camera, denumit ~CalculTermic~;
4). Un fisier a carui denumire spune tot: Calcul volum Puffer & Boiler;
5). Un fisier pt dimensionarea incalzirii prin pardoseala cu agent termic (IPAT): ~Calcul termic IPAT~;
6). Un alt fisier a carui denumire spune tot: ~Calcul termic SERE~;
7). Un fisier cu care poti calcula puterea reala a oricarui radiator pt orice temperaturi de Tur/Retur/interior, plecand de la puterea lui la temperaturile de T/R/i date de producator: ~Conversie puteri radiatoare~.
8. Doua fisiere care transforma pierderile de caldura prin zidarie si/sau izolatie termica SAU tâmplărie in bani economisiti pe luna/an sau in ani de recuperare a cheltuielilor / investitiei.marți, 30 decembrie 2008

Tutorialul promis

La Multi Ani tuturor! Un An Nou cit mai bun, asa cum vi-l doriti!

Profitind de zilele libere de Craciun, printre 2 beri, un git de palinca, un pahar de vin si niscaiva racituri, am reusit sa termin un Tutorial pt. programul de calcul termic propus aici. Si anume o noua pagina, pe linga cele deja existente in program, si numita - cum altfel - Tutorial. Intregul fisier poate fi downloadat accesind linkul de mai jos. Sper sa va fie de folos.

Tutorial Radia3 - PVK; 2,6 MB

3 comentarii:

luthien spunea...

Pare super programelul. Il voi duce fericita acasa, unde o sa il dau spre studiu unora care se pricep mai bine cu cifrele :)
Poate asa descoper "misterul" condensului si igrasiei din casa construita dupa ochiometrul socrului meu cu o echipa de oacheshi :D
Vrem la vara sa inzestram casa cu o haina de izolatie, si sa nu aruncam chiar asa cu banii!

gionyro spunea...

daca mai si explicati cum se pot schimba acele valori ar fi bine ptr ca eu nu reusesc sa fac nimic cu acest program

Aurel spunea...

Daca nu poti sa scrii nimic, in nici o celula, atunci poate ca a sosit timpul sa iti instalezi o versiune mai noua a MS Office, minim 2003. Pe versiunile mai vechi toate celulele apar blocate.
Daca te refereai la altceva, vino cu precizari.

=========================================================== ===========================================================