Bine ai venit pe acest blog!

Bine ai venit pe acest blog! Ca să afli repede dacă aici poți găsi răspunsurile pe care le cauți, te rog să parcurgi sumarul de mai jos. Aici vei găsi:
1). Informații utile din domeniu despre: hărți climatice și eoliene ale României, R'=Rc minim, centrale cu condensare, S.E.T., puffere, radiatoarele vechi din fontă, Delta T, respirația pereților, ventilația mecanică cu recuperare de căldură , formule de calcul etc.
2). Probabil cel mai complet și realist program GRATUIT pt calcule termice, pt 12 camere, denumit Radia3 (fișier tip excel);
3). Un alt fișier pt calcul termic, altfel structurat dar la fel de gratuit și precis ca toate celelalte, pt o singură cameră, denumit ~CalculTermic~;
4). Un fișier a cărui denumire spune tot: Calcul volum Puffer & Boiler;
5). Un fișier pentru dimensionarea încălzirii prin pardoseală cu agent termic (IPAT): ~Calcul IPAT conform EN 1264~;
6). Un alt fișier a carui denumire spune tot: ~Calcul termic SERE - nou!~;
7). Un fișier cu care poți calcula puterea reală a oricărui radiator pt orice temperaturi de Tur/Retur/Interior, plecând de la puterea lui la temperaturile de T/R/I date de producator: ~Conversie puteri radiatoare~.
8. Două fișiere care transformă pierderile de căldură prin zidărie cu sau fără izolație termică SAU prin tâmplărie de orice fel în bani economisiți pe lună/an sau în ani de recuperare a cheltuielilor / investiției.
9. Un fișier numit Economie prin pardoseală, sau Calcul grosime optimă a izolației sub IPAT care transformă pierderile de căldură în jos prin izolație ale unei pardosele cu IPAT în bani economisiți pe lună/an sau în ani de recuperare a cheltuielilor / investiției.

duminică, 30 septembrie 2007

"Cei 4 Apostoli sint urmatorii 3 ... "

Abia zilele trecute am observat o alta "perla", pe pagina de calcul termic on-line a site-ului, sugestiv intitulat, "vreaucaldura.ro". Si anume :

"În funcţie de locaţie şi de materialele de construcţie utilizate, alegeţi din următoarele patru variante, situaţia care vi se potriveşte cel mai bine:


".

Si, dupa cum vedeti, cele patru variante sint doar trei ... Sint tare curios care dintre ele a cazut de pe pagina : cea cu zero pereti exteriori, sau cea cu patru pereti exteriori ? Eu cred ca ultima, cea cu 4 pereti exteriori, fiind cea mai grea, nu-i asa ? S-o fi dezlipit si a cazut ... Insa, desi putine, aceste aproape 3 spre 4 variante reusesc sa tina cont de multe lucruri : de locatie, de materialele de constructie utilizate, si probabil de cite si mai cite alte chestii, nescrise acolo, poate, din lipsa de spatiu pe server ...

Niciun comentariu:

=========================================================== ===========================================================