Asta presupune alegerea optima a pasului tubului, a lungimii acestuia, a ecartului de temperatura, a debitului de apa prin tub etc, toate acestea in functie de finisajul final preconizat al pardoselii, de temperatura interioara dorita in camera, de temperatura de tur, precum si de numarul optim de circuite raportat la suprafata camerei.
Cam asa arata fisierul vechi, initial:

LATER EDIT 8 aprilie 2019 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La aceasta adresa: Calcul IPAT conform stas EN 1264 veti gasi un program adevarat pt calculul lungimii, pasului, debitului si ecartului de temperatura pt circuitele IPAT, realizat chiar conform stasului EN 1264, nu dupa ceea ce au inteles altii din el! Tine cont de TOATE datele si variabilele POSIBILE, conform stasului 1264: grosimea si tipul sapei, grosimea si conductivitatea termica a izolatiei termice de sub serpentilele IPAT, conductivitatea termica a peretilor tevii din care este facuta serpentina, camera la parter pe sol sau camera la etaj etc etc. Ca la carte!!!
RECOMANDAREA MEA: NU MAI FOLOSITI VARIANTA VECHE DE FISIER, denumita "Calcul termic IPAT" !!! Cu unele setari in acel fisier se obtin rezultate ciudate!!! De exemplu: desi emisia maxima de caldura pe metrul patrat de pardoseala incalzita, in mod real poate cu greu depasi 100 W/mp, totusi in fisier rezulta uneori, la anumite setari (deloc aiurea!!!), ca serpentina propusa nu numai ca ofera o putere termica specifica mai mare de 100 W/mp, dar chiar ofera si un surplus de caldura peste necesarul termic al camerei !!!
Iar pt fanii vechiului fisier ... repet linkul postarii de unde pot descarca varianta noua, corecta, conform stasului 1264: Calcul IPAT conform stas EN 1264
Daca exista cineva care vrea neaparat varianta veche a fisierului, ca s-a obisnuit cu ea si nu a avut probleme, atunci il rog sa imi scrie pe e-mail si ii trimit fisierul respectiv, doar pt el, cu dedicatie :)) :))